KEDVENC TÉVÉ SOROZATOK
2012. október 22. írta: Molnár Gergő

KEDVENC TÉVÉ SOROZATOK

  1. A Birodalom- Riget

Lars Von Trier kultikus televíziós sorozata igazi különlegesség. A dán széria két évadot, évadonként négy részt ért meg és sajnos befejezetlen maradt. Műfajilag sokszínű: egyszerre kórházsorozat, szappanopera, misztikus thriller, krimi, de nem nélkülözi a komikus jeleneteket és a fekete humort sem. Karakterei változatosak, hol viccesek, hol ironikusak, hol gonoszak. A Helmer doktort alakító Ernst-Hugo Järegård pedig egyszerűen zseniálisan játszik. A sorozatban kiéleződik az élők és holtak, a jók és rosszak kontrasztja.

 

  1. Twin Peaks

Ismét egy különleges alkotás. David Lynch szériája egyrészt egy szappanopera érdekesebbnél érdekesebb, furcsábbnál furcsább figurákkal (ld.: Cooper ügynök, Tuskó Lady, Briggs őrnagy, Leland Palmer stb.), másrészt egy misztikus sorozat, amiben semmi sem az aminek látszik, mindennek van mögöttes jelentése, s még a baglyok sem azok amiknek látszanak. Kiderül, hogy Twin Peaks szépségkirálynőjének halálánál és gyilkosánál is létezik félelmetesebb dolog, aminek a felderítése a kisvárosba érkező Cooper ügynökre vár. Plusz pont a sorozatnak, amiért tele van szebbnél szebb hölgyekkel (Ld.: Shelly Johnson, Donna Hayward, Audrey Horne, Josie Packard, Lucy Moran, Maddy Ferguson).

 

  1. Egy rém rendes család

Al Bundy-ékat gondolom senkinek nem kell bemutatni. Számomra ez az a sorozat, amit bármikor megnézek, mindig tudok nevetni, újra és újra. Szinte percenként hatalmas poénok hangzanak el, mindegyik karakter nagyon jól ki van találva. Nem is beszélve a remek szinkronról (pl.: Csuja Imre Al Bundy-ként)

 

  1. Csengetett, Mylord?

A brit sorozat annak ellenére, hogy régi, nagyon vicces és szintén egyedi karakterekkel rendelkezik. Ha jobban megnézzük a sorozatot, a humoros felszín alatt, igazából egy korabeli angol társadalomkritikát fedezhetünk fel. A magyar szinkronhangok itt is kiválóak.

 

  1. Avatar- Aang legendája

Szerintem ez az amerikai rajzfilmsorozat megdöbbentően hitelesen adja vissza a keleti tanításokat. (Azért is gondolom ezt, mert nem minden amerikai produkciónak sikerül megértenie az ázsiai vallásokat, mikor arról készít filmet.) Izgalmas, humoros, jók a karakterek (fejlődőképesek, nem egysíkúak, ld.: Zuko), jó az animáció.

 

  1. X-men- Evolúció

Egyik személyes kedvencem. Eleve kedvelem az X-ment, és így fiatalosítva, felturbózva nagyon jó sorozatot készítettek belőle.

 

  1. Family Guy

A Family Guy egy alpári, senkit nem kímélő rajzfilmsorozat, mely parodizál, idézget, mindenkinek beszól, s felejthetetlenek a karakterei. Borzasztóan vicces tud lenni és a magyar szinkron ismét zseniális.

A bejegyzés trackback címe:

https://molnargergoadam.blog.hu/api/trackback/id/tr994862871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása