FILMKRITIKA: A SÖTÉT LOVAG- FELEMELKEDÉS
2012. szeptember 01. írta: Molnár Gergő

FILMKRITIKA: A SÖTÉT LOVAG- FELEMELKEDÉS

Christpoher Nolan Sötét Lovagja a Trilógia második részének végén "elbukik", de most felemelkedik.

A Sötét Lovag- Felemelkedés egy rendkívül jól és látványosra sikerült hollywoodi akciófilm. Se több, se kevesebb! Azonban ez nem meglepetés, hiszen ha Hollywoodról van szó, ott akció és látvány terén nem igazán szoktak hibázni. Más a helyzet persze a filmek sztorijával és mondanivalójával az Álomgyárban. Christopher Nolan kétségkívül kissé túl van értékelve az Álomgyárban, habár az ottani amerikai rendezők közül tényleg kiemelkedik (a Memento és Inception c. filmjei nagyon eredetiek), de Batman szériája számomra csak egy sötét-világú akciófilm (a jobb fajtából), ahol Batman egy kicsit többet vívódik.

A trilógia befejező részében a legérdekesebb jelenet/rész Bruce Wayne (hollywoodias) beavatása a kútban illetve onnan való kijutása. Ez egy másik síkra tereli a filmet, még ha csak rövid időre is.

Ami a karaktereket illeti: Batman hozza szokásos jellemét, Macskanő (Anne Hathaway) csábító, vad és jó őt nézni a vásznon (bár Michelle Pfeiffer Macskanős alakítását nem lehet überelni ), Bane (Tom Hardy) pedig kegyetlen főgonosz (de Joker-t szintén nem lehet túlszárnyalni...).

Egyedül a film végi csavar ami nekem személy szerint nem tetszett. Túl egyszerűen lett megoldva, szinte odavágták, "Nesze közönség, lepődj meg!", és nem is volt odaillő.

Hans Zimmer filmzenéjét pedig, mint mindig, élvezet hallgatni.

ÉRTÉKELÉS

Történet: 70%

Karakterek: 70%

Látvány: 85%

Zene: 95%

Összesen: 75%

A bejegyzés trackback címe:

https://molnargergoadam.blog.hu/api/trackback/id/tr64745759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása