FILMKRITIKA – ANNA KARENINA
2013. február 10. írta: Molnár Gergő

FILMKRITIKA – ANNA KARENINA

Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, Hanna – Gyilkos természet) Anna Karenina adaptációja egész rendkívülire sikeredett. Akik nem egy egyszerű és sokadik feldolgozásra számítottak, azok örülhetnek, ugyanis Wright munkája minden, csak nem átlagos.


Maga a rendezés, a film megvalósítása („a színház a filmben”!!!), a látványvilág, a díszletek és a kosztümök lélegzetelállítóak lettek. Nagyon jók és ötletesek az egyes vágások és átvezetések a különböző jelenetek között. Az ember sokszor úgy érzi tényleg színházban ül (és még a díszletek mögé is belát): a színészek mozgása, gesztusai és a táncok is mind kifinomultak és színpadra valóak.

A film rendkívül lassú folyású, de egy ilyen történetnél (maga Tolsztoj regénye is több mint nyolcszáz oldal) ez érthető és különösebben nem is zavaró. Dario Marianelli zenéje pedig szintén említést érdemel.

Keira Knightley jól játssza Anna Kareninát, s érdekes látni, ahogy a filmben többször megjelenik a vonat (hol valójában hol víziókban, hol pedig csak a zakatolás hangját hallani) előrevetítve ezzel Anna sorsát.

Az Anna Karenina kiváló film, főleg látványában és merész, újító megvalósításában.

ÉRTÉKELÉS:

Történet: 70%

Karakterek: 70%

Látvány: 100%

Zene: 85%

ÖSSZESEN: 80%

A bejegyzés trackback címe:

https://molnargergoadam.blog.hu/api/trackback/id/tr955073205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása