THE AMAZING SPIDERMAN IS AMAZING! - FILM-KRITIKA: A CSODÁLATOS PÓKEMBER
2012. július 22. írta: Molnár Gergő

THE AMAZING SPIDERMAN IS AMAZING! - FILM-KRITIKA: A CSODÁLATOS PÓKEMBER

A beszédes nevű rendező, Marc Webb(!) egy rendkívül korrekt, látványban és akcióban gazdag filmet vezényelt le Pókember sztorijából.

The-Amazing-Spiderman.jpg

Hogy filmje miben más, mint az eredeti (Sam Raimi filmje)? Sok mindenben különbözik, de sok mindenben mégsem. Először is: Ugyanúgy jelen van itt is Peter Parker Pókemberré válásának folyamata, a „pókcsípéses”-jelenet, Ben bácsi halála és annak körülményei, a kötelező főgonosz (Dr. Curt Connors, a gyíkember), a barátnő (Mary Jane helyett Gwen Stacy), stb. Szóval a sztori és a megvalósítás igazi hollywoodi, képregény-filmes stílusban van tálalva. Vagyis tulajdonképpen ugyanazt kapjuk mint az előző trilógia nyitódarabjában, csak mindent másképpen, eltérő körülmények, helyzetek és személyek/színészek kíséretében. (Itt a legnagyobb kérdés az, miben mond és mutat teljesen újat a nézőnek a Csodálatos Pókember.)

Miben jobb mint az eredeti? Mint mondtam a megvalósítás terén tényleg kiemelkedő a film. Pókember akrobatikus ugrándozásai a háztetőkön és az utcán, illetve az ún. „háló-hintázása” a felhőkarcolók között nagyon ötletesen és profin lett koreografálva és kivitelezve, amit érdemes 3D-ben látni. Magának a Pókembernek a karakterét is sokkal menőbbnek éreztem (talán Andrew Garfield játéka miatt), és véleményem szerint a Gwen Stacy-t alakító Emma Stone is sokkal aranyosabb és jobban illik Peter Parker-hez.

ÉRTÉKELÉS:

Sztori: 70%

Látvány: 85%

Szereplők: 70%

Zene: 80%

Összesen: 75%

A bejegyzés trackback címe:

https://molnargergoadam.blog.hu/api/trackback/id/tr134671060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása